INLOGGEN


Wachtwoord onthouden

Zoll-kenteken

  • 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden?
  • Binnen uiterlijk 48 uur geleverd?
  • Tot 1 juni kunnen wij u deze dienst nog leveren!

Na 1 juni verandert de procedure voor de afgifte van Zoll-kentekens aanzienlijk. De Duitse overheid heeft de richtlijnen voor de aanvraag van een Zoll-kenteken verscherpt naar aanleiding van het stijgend aantal gestolen voertuigen waarop een Zoll-kenteken is afgegeven. Per 1 juni zal de nieuwe regelgeving voor de afgifte van een Zoll-kenteken van kracht zijn, waardoor wij niet meer in staat zijn om de Zoll-kentekens, met een doorlooptijd van 3 maanden of langer, vanuit Heidelberg te betrekken. Voor u betekent dit dat wij de aanvragen via onze andere kanalen moeten gaan betrekken. Dit heeft gevolgen voor de te hanteren procedure en daaraan verbonden doorlooptijd voor het afleveren van het product voor een Zoll-kenteken met een doorlooptijd langer dan 1 maand tot 12 maanden. De Zoll-kentekens met een doorlooptijd van 30 dagen kunnen wij u op de gebruikelijke wijze blijven leveren tegen de reeds daarvoor geldende condities & voorwaarden. Voor de Zoll-kentekens met een doorlooptijd langer dan 1 maand tot en met 12 maanden worden de volgende stappen ingebouwd, vooruitlopend op de behandeling van de aanvraag:

Identiteitskeuring:
Om vast te stellen dat een voertuig daadwerkelijk het voertuig is dat is vermeld in de aanvraag voor een Zoll-kenteken, dient deze te worden geschouwd (Voertuig dient dus aanwezig te zijn op een door VDC aan te wijzen lokatie) en dient er bij de aanvraag een foto van de typeplaat/chassisnummer meegestuurd te worden. Na schouwing wordt hierop een indentiteitskeuring afgegeven, wat geldt als echtheid voor het voertuig. Dit geldt voor de aanvraag voor iedere looptijd van het kenteken.

Verklaring reden van gebruik:
Alvorens een aanvraag in behandeling wordt genomen, dient u als eindgebruiker een officiële verklaring af te geven aan VDC met daarin een duidelijke omschrijving aangaande de noodzaak van het Zoll-kenteken en het gebruik van het Zoll-kenteken, een zogenaamde “Begründung”.

Na afronding van de indentiteitskeuring en goedkeuring van de verklaring aangaande noodzaak en gebruik zal de aanvraag (in combinatie met originele papieren en benodigde kopieën) in behandeling worden genomen. VDC zorgt ervoor dat de aanvraagprocedure voor Zoll-kentekens voor perioden langer dan 1 maand zo eenvoudig en efficiënt mogelijk wordt ingericht, zodat u nog immer uw product zo snel mogelijk en met zo min mogelijk handelingen in huis heeft. Wij informeren u zo spoedig mogelijk aangaande deze aangepaste aanvraagprocedure en nieuwe doorlooptijd.